30 de ambulanțe noi repartizate în toată țara, de la Cluj-Napoca

Ministerul Sănătăţii a repartizat sâmbătă, la Cluj Napoca, 30 ambulanţe de tip B 4×4 către serviciile de ambulanţă din ţară, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, citat de Mediafax.

ambulanta

„Performanţa serviciilor de urgenţă prespitaliceşti este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenţă, dar şi de dotarea acestora. Este important pentru succesul intervenţiilor ca ambulanţele să fie moderne şi echipate corespunzător cu aparatura medicală necesară. Ambulanţele achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit comunicatului de presă al instituţiei, repartizarea ambulanţelor a fost realizată în urma analizei situaţiei parcului auto şi a activităţii fiecărui serviciu de ambulanţă de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

Astfel, conform sursei citate, au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuaţi de fiecare ambulanţă de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanţă.

Cele 30 de ambulanțe au fost repartizate Serviciului de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Botoșani, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.