Nu mai are scăpare! Florian Walter, finanțatorul fugar al Universității Cluj, a fost depistat în Columbia și va fi extrădat!

Omul de afaceri Florian Walter a fost localizat în America de Sud, iar poliţiştii români au plecat după patronul companiei Romprest, dat în urmărire internaţională.

walter

Autorităţile române l-au localizat în Columbia pe Florian Walter, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional, spălare de bani şi evaziune fiscală, iar o echipă a plecat înspre America de Sud pentru a-l readuce în România.

Magistraţii de la Tribunalul Prahova au emis actele de extrădare și vor traduse în limba spaniolă, iar Ministerul Justiţiei le vor transmite autorităţilor columbiene, anunță realitatea.net. Mai apoi, patronul Romprest va putea fi adus în România, acolo unde a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele său.

Walter este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro, într-un dosar în care mai sunt arestate preventiv alte 15 persoane. Omul de afaceri a plecat, însă, din ţară înainte ca el să fie vizat direct de ancheta procurorilor, lăsându-și telefoanele acasă pentru a nu putea fi depistat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.