380 de meciuri de fotbal trucate, descoperite de Europol

fotbalO reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, printre care şi unele partide din Liga Campionilor sau din preliminariile pentru Campionatul Mondial, a fost destructurată în urma „celei mai mari anchete din toate timpurile asupra unor presupuse meciuri trucate”, a anunţat luni Oficiul european de poliţie Europol, citat de AFP, relatează Agerpres

„Este clar că este cea mai mare anchetă din toate timpurile asupra unor presupuse meciuri trucate”, a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, la o conferinţă de presă la Haga.

Obiectivul acestor aranjamente era câştigarea unor importante sume de bani prin pariurile sportive. Circa 425 de arbitri, şefi de cluburi de fotbal şi jucători sunt bănuiţi că ar fi implicaţi. Cele mai multe dintre partidele trucate s-au disputat în campionatele turc, german şi elveţian, a mai precizat Europol.

Sunt vizate şi alte partide, cum ar fi două meciuri din Liga Campionilor şi altele din preliminariile pentru Campionatul Mondial. Europol a dat exemplul unei partide între selecţionatele Argentinei şi Boliviei, când un arbitru din Ungaria a acordat în favoarea Argentinei un penalty mai mult decât discutabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.