40 de autobuze noi din Polonia vor fi cumparate de Primaria Cluj-Napoca

Primaria municipiului Cluj-Napoca intentioneaza sa achizitioneze 40 de autobuze noi din Polonia pentru a reinnoi parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj.

Firma Solaris a castigat licitatia organizata in acest sens, cu o oferta de aproape 50 de milioane de lei.

autobuze solaris polonia

Conform unui comunicat de presă remis, vineri, de Primăria Cluj-Napoca, instituţia a finalizat procedura de atribuire a acordului-cadru pentru 40 de autobuze articulate noi.

„Firma Solaris Bus & Coach Polonia a fost declarată câştigătoarea acestei licitaţii, având o ofertă financiară de 49,6 milioane de lei fără TVA (faţă de valoarea estimată de 50,7 milioane de lei fără TVA). Firma câştigătoare a acumulat 100 de puncte, conform punctajului întocmit pe baza criteriilor de atribuire. S-a avut în vedere perioada de garanţie, în acest caz trei ani/180.000 de kilometri, consumul de combustibil – 60,5 litri/100 de kilometri, costuri cu poluanţii şi valoarea raportului masă utilă/ masă maxim admisă”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii municipalitatii au menţionat că de licitaţie a fost interesată şi firma Mercedes Benz România SRL, dar oferta acesteia a fost respinsă ca inacceptabilă, deoarece nu a depus documentele de calificare şi propunerea tehnică în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) până la ora şi data stabilite prin fişa de date a achiziţiei şi nici nu a făcut dovada unui motiv tehnic din cauza căruia să fi fost în imposibilitatea obiectivă de depunere a acestor documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.