42.000 de euro în 2020 de la bugetul local pentru sărbătoarea de „Mica Unire” din 24 ianuarie

Celebrarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, numită și „Mica Unire”, va fi sărbătorită și anul acesta în centrul Clujului vineri, 24 ianuarie 2020.

Municipalitatea a alocat suma de 42.000 de euro pentru organizarea evenimentelor de Mica Unire, iar programul conține concerte și foc de artificii.

Consilierii locali, întruniţi în prima şedinţă a anului nou, vor vota pe 10 ianuarie alocarea sumei de 200.000 de lei pentru organizarea evenimentului „24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române”.

„În fiecare an, Ziua Unirii Principatelor Române este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, dar şi prin ample acţiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera premergătoare Unirii din 24 ianuarie 1859 când Moldova s-a unit cu Ţara Românească. În ultimii ani, municipiul Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai importante oraşe din Europa în ceea ce priveşte evenimentele cultural-artistice. Cu festivaluri de talie internaţională precum TIFF, Untold, Jazz in the Park, municipiul a ridicat standardele acestui gen de activităţi. În 24 ianuarie 2020 sărbătorim 161 de ani de la Unirea Principatelor Române”, transmite municipalitatea.

Primăria îşi propune să sărbătorească acest eveniment printr-un spectacol folcloric în Piaţa Unirii, urmat de un concert de folclor contemporan – spectacol de muzică electronic vocal-simfonică de inspiraţie folclorică şi un spectacol de artificii în Piaţa Avram Iancu.

De asemenea, la Cinema Florin Piersic va fi organizat Centenarul Filmului Românesc – ediţie aniversară dedicată actorului Dorel Vişan.

Potrivit municipalităţii, conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, bugetul solicitat pentru eveniment este:

Cheltueli legate de prestaţiile artiştilor (onorariu, cazare, masă) – 115.000 lei

Costurile pentru scenă, sonorizare şi lumini – 25.000 lei

Spectacol de artificii – 55.000 lei

Promovarea evenimentului – 5.000 lei

În 2019, municipalitatea clujeană a alocat pentru acest eveniment 180.000 de lei (38.000 de euro).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.