55 de echipamente pentru dotarea stațiilor de transfer al deșeurilor din județul Cluj au fost recepționate

Consiliul Județean Cluj a recepționat nu mai puțin de 55 de echipamente necesare operării Stațiilor de transfer Gherla, Huedin și Mihai Viteazu, din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (S.M.I.D.) în Județul Cluj.

Astfel, în urma derulării licitației, câștigătorul contractului de furnizare a livrat Consiliului Județean Cluj o serie de echipamente de salubritate, în valoare de 11.760.000 lei fără TVA, respectiv:

  • 14 Camioane tip 8×4 cu norma de poluare Euro 6, distribuite astfel:

– 2 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin

– 4 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla

– 8 buc. pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu

19 Prescontainere cu o capacitate de 24 m3, distribuite astfel:

– 6 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;

– 13 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;

  • O Presă statică pentru Stația de Transfer Mihai Viteazu cu o capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone/h;
  • 21 Containere simple cu o capacitate de 30 m3 pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu, compatibile cu Presa statică.

Toate cele 3 stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deşeuri umede şi uscate. Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi diferită față de celelalte două, întrucât va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare.

Reamintim în acest context faptul că echipamentele pentru operarea staţiilor de transfer au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, al cărui obiectiv general este acela de a continua dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în vederea eliminării problemelor de mediu și a celor operaționale asociate generării și managementului deșeurilor în județul Cluj, în vederea conformării cu prevederile europene şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu.

Valoarea totală a proiectului „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj” este de 306.760.085,37 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 100.984.827,10 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.