6 situații în care ai nevoie de o pompă submersibilă

Pompa submersibilă este un dispozitiv mecanic ce este plasat complet sub apă, astfel încât să poți controla și transfera apa dintr-un loc în altul. Aceasta poate fi esențială în anumite situații și se folosește în diferite scopuri. Pompa funcționează pe baza unui motor electric, care generează energie pentru a antrena rotorul și a pompa apa, iar pentru a împiedica pătrunderea apei la componentele electrice, aceasta este acoperită de o carcasă etanș.

Iată 6 exemple de situații în care ai putea avea nevoie de o pompă submersibilă:

1. Alimentarea cu apă din puțuri sau foraje

În acest caz, dacă locuiești la casă și ai nevoie să folosești apa dintr-un puț, vei avea nevoie să montezi o pompă submersibilă pentru a extrage apa la suprafață și a o folosi în funcție de nevoile gospodărești. Acest tip de pompă este soluția ideală, deoarece este un sistem mult mai rezistent la adâncimi mari, dacă ar fi să îl comparăm cu un hidrofor. 

2. Irigații Agricole și ferme

Pompele submersibile mai sunt folosite și în agricultură pentru a ridica apa din surse subterane și a o distribui în sistemele de irigații pentru culturi agricole. Dacă ești în căutarea unui astfel de sistem, poți încerca un produs din gama de pompe submersibile de pe dioda.ro, site care îți oferă o mulțime de instrumente utile. Aceștia au mai multe variante din care poți alege, în funcție de nivelul de debit și de consum. Mai mult, un astfel de sistem este ideal și pentru ferme, pentru alimentarea cu apă a animalelor, de exemplu.

3. Controlul apei în bazine sau fântâni arteziene

Pentru menținerea apei la un nivel constat în bazine, fântâni arteziene sau alte elemente de acest gen, o pompă submersibilă poate fi utilizată pentru circulație și control. Acestea sunt special create pentru a asigura alimentarea cu apă și sunt foarte rezistente la coroziune și fac față cu brio la expunerea constantă la apă sau substanțe  chimice. În plus, unele pompe sunt prevăzute cu senzori de detectare al nivelului, astfel încât acestea să nu funcționeze pe uscat.

4. Sisteme de tratare a apei

O pompă submersibilă poate fi montată și într-un sistem de tratare a apei pentru a o transfera din surse subterane sau rezervoare și a furniza apă potabilă. Aceasta asigură debitul și presiunea corespunzătoare, însă alegerea pompei trebuie să îndeplinească cerințele specifice ale sistemului de tartare. Prin acest mod, poți beneficia de apă potabilă în gospodării, fără a fi nevoie de racordarea la conducta de apă a orașului sau zonei în care locuiești, fiind o metodă mult mai eficientă din punct de vedere al consumului, dar și al calității apei, dacă aceasta este tratată corespunzător.

5. Drenaj în zonele de construcții 

Pentru menținerea unui mediu de lucru sigur și uscat, utilizarea unei pompe submersibile poate fi o soluție eficientă, în special în timpul sau după perioadele ploioase, astfel încât apa să nu afecteze construcțiile. 

6. Sisteme de drenaj în subsoluri

Pompa submersibilă se mai poate folosi și în subsolurile unor clădiri pentru prevenirea inundațiilor. Aceasta este instalată de obicei într-o fosă pentru a evacua apa care se acumulează sub nivelul solului, protejând astfel stabilitatea clădirii și evitând distrugerea construcției. Pompa detectează nivelul apei și ajută la evacuarea acesteia spre o canalizare sau un bazin de acumulare.

În final, alegerea unei pompe submersibile trebuie să îndeplinească anumiți factori, dar cel mai important să răspundă nevoilor tale, astfel încât să te poți bucura de rezultatele dorite. 

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.