60 de cazuri de gripă pe zi, confirmate la Cluj

Spitalul de Boli Infecțioane din Cluj-Napoca au anunțat că sâmbătă, duminică și luni au fost confirmate în total 60 de cazuri de gripă.

Potrivit reprezentanților spitalului, dintre cele trei zile au fost consultate în jur de 100 de persoane și pe zi au fost descoperite 30 de cazuri de viroză și în jur de 20 de cazuri de gripă confirmate prin teste rapide.

„O parte au necesitat spitalizare și o parte au putut să fie manageriate cu tratament ambulator”, a transmis Irina Filipescu, medic specialist de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Din cauza numărului mare de infecții respiratorii, s-a decis suplimentarea cu încă o linie de gardă la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie – aprilie 2020 şi este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecţii şi viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia şi sepsisul respirator.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.