600 de angajati ai Primariei Cluj-Napoca intra vineri in greva de avertisment, nemultumiti de salariile mici

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat pentru vineri, intre orele 10:00 si 10:30, o grevă de avertisment, la care ar urma să participe funcţionarii publici din primăriile şi consiliile judeţene din ţară.

primaria-cluj-napoca

Aproximativ 650 de angajati din Primaria Cluj-Napoca vor intrerupe lucrul, vineri, timp de o jumătate de oră, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj nu au anuntat inca daca vor participa la protest.

Greva de avertisment vine după ce Guvernul nu a soluţionat solicitările FNSA, care prevedeau reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, conform celor de la FNSA. De asemenea, sindicaliştii doresc şi creşteri salariale pentru cei din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„Constatăm că, după aproximativ doi ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare. Toate aceste motive au generat foarte mari nemulţumiri în rândul salariaţilor din administraţia publică locală şi ne-au determinat să recurgem la acţiuni de protest extreme, în primă fază greva de avertisment, după care vom demara procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală”, au anunţat reprezentanţii FNSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.