92.000 de elevi au început astăzi şcoala. 4000 dintre aceştia în clasa pregătitoare!

foto: citynews.ro

Clopoţelul care anunţă începerea unui nou an şcolar a sunat astăzi pentru 92.000 de elevi din judeţul Cluj, 4.000 dintre aceştia vor urma cursurile clasei pregătitoare. 

S-a lucrat intens în ultimele luni la reabilitare clădirilor în şcoli, creşe şi grădiniţe, dar şi pregătirea noilor spaţii destinate clasei pregătitoare. Pregătirile au însemnat o investiţie în reperaţii de 5 milioane de lei în nu mai puţin de 79 de unităţi şcolare, dar şi suplimentarea autobuzelor şi troleibuzelor începând cu 17 septembrie.

„În privinţa şcolilor, s-au investit 5 milioane de lei pentru a pregăti 79 de unităţi de învăţământ pentru noul an şcolar. Este vorba de lucrări diverse, de la zugrăveli în sălile care vor primi elevii din clasa pregătitoare la raşchetat parchet şi cumpărat mobilier şi instalaţii sanitare, acolo unde era cazul”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul municipiului a declarat că va fi suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun cu 25% faţă de perioada verii.

Vom suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun cu 25% faţă de perioada verii pentru că implicit circulaţia elevilor, a părinţilor şi a profesorilor cere acest lucru. La ora de vârf vom avea 180 de mijloace de transport în comun în activitate. 120 de autobuze, 50 de troleibuze şi 10 tramvaie”, a precizat Emil Boc.

Anul şcolar 2012-2013 va avea 35 de săptămâni, ceea ce înseamnpă 178 de zile lucrătoare. Primul semestru al acestui an şcolar se termină în data de 13 ianuarie, iar ultima zi de şcoală va fi pe data de 21 iunie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.