TVR Cultural a beneficiat de un priveghi simbolic din partea susţinătorilor!

TVR Cultural şi-a încheiat activitatea sâmbătă 15 septembrie la ora 23:59. Peste 80 de persoane au adus un ultim omagiu în faţa intrării TVR în încercarea de a realiza un priveghi simbolic. Cu candele şi flori, Jurnalul Cultural, a cărui emisie a fost suspendată, a fost „condus pe ultimul drum”.

„Am încercat să scriu un ferpar. Ferpar pentru TVR Cultural. Nu pot. Executat, eutanasiat, ucis, asasinat, victimă colaterală. Ce este – şi ce va rămâne în amintire – TVR Cultural? Toţi au stat deoparte şi au privit cum o lume se sfârşeşte. Angajaţii Societăţii Române de Televiziune vor să îl conducă pe ultimul drum cum se cuvine. Măcar atât (sau ‘decât atât’, cum vom zice cu toţii cât de curând dacă tocirea minţilor merge conform planului). Sâmbătă noaptea este momentul despărţirii. Să fim acolo pentru a aprinde o candelă!”, a declarat pe Facebook unul dintre susţinătorii TVR Cultural.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, a dispus joi, 13 septembrie, sistarea emisiei Jurnalului Cultural, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române. Cu toate că, iniţial se urmărea ca Jurnalul Cultural să facă parte din grila de programe TVR 2 Cultural, vineri, 14 septembrie s-a decis sistarea totală.

Astfel, sâmbătă, între orele 22-24, trotuarul din faţa intrării TVR a fost împânzit de ziarişti, angajaţi SRTV, persoane publice şi telespectatori „au condus pe ultimul drum” cu lumânări, flori şi candele Jurnalul Cultural. De altfel, cu această ocazie, echipa redacţională a TVR Cultural, a anunţat că vor deschide un site,  www.tvrcultural.com, ce urmează să continue activitatea şi tradiţia postului de televiziune pe aceeaşi linie, deja impusă în atâţia ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.