A fost modificată Legea Asociațiilor de Proprietari. Copiii sub 3 ani scutiți de la plata întreținerii

Copiii mai mici de trei ani vor fi scutiți de la plata întreținerii, în urma unei propuneri pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari adoptată luni în plenul Senatului. 

Propunerea pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari a înregistrat 134 voturi pentru şi un vot împotrivă. Aceasta va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane„, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Iniţiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult„, transmite Agerpres. 

Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii„, a mai spus Roman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.