Încă patru localități din comuna Mociu vor fi racordate la rețeaua de gaz

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de înființare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în patru sate ale comunei Mociu, respectiv Ghirișul Român, Turmași, Boteni și reședința Mociu.

În prezent, pe raza acestei comune, cu excepția unei porțiuni din satul Crișeni, nu există o rețea de gaze naturale, locuitorii folosind pentru încălzirea locuințelor și prepararea apei calde combustibili solizi, lemne și cărbuni, dar și butelii cu gaz lichefiat, plite și, pe alocuri, panouri solare.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale existent pe teritoriul comunei Frata va fi extins spre nord, prin satul Crișeni, către celelalte patru sate componente ale comunei Mociu, vizate în această etapă.

Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde pe o lungime de aproape 42 de km și va cuprinde 874 de racorduri la consumatori.
Investiția este prevăzută a fi realizată din fonduri europene, în urma demersurilor realizate în acest sens de Primăria Mociu.

Pe parcursul acestui an va avea loc pregătirea documentațiilor tehnice și a cererii de finanțare urmând ca, începând cu anul viitor, după aprobarea proiectului, să fie demarată licitația pentru execuția lucrărilor.

În cea de-a doua etapă Primăria Mociu va pregăti documentațiile tehnico-economice pentru introducerea gazelor naturale și în celelalte sate ale comunei, respectiv în Chesău, Crișeni, Falca, Roșieni și Zorenii de Vale.

One thought on “Încă patru localități din comuna Mociu vor fi racordate la rețeaua de gaz

  1. Problema retelei de gaze, pentru locuitorii comunei Mociu, este foarte importanta, insa pasii in care se va realiza acest proiect sunt foarte lenti. Acum 10-15 ani a mai fost lansat acest proiect, au fost instalate conductele pe strazi, insa in scurt timp au disparut in totalitate. Sunt locuinte in care au fost finalizate la cheie instalatiile interioare de gaze…
    Avem totusi speranta ca Primaria com. Mociu va finaliza cu bine acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.