A început mini-recensământul! Vezi cine trebuie scos de pe listele electorale

Guvernul Ponta s-a răzgândit în vederea efectuării unui mini-recensământ pentru reactualizarea listelor electorale permanente, deşi anunţase anterior că a renunţat la organizarea lui. Prefecţii au primit un memorandum pentru conceperea unor tabele nominale în fiecare localitate.

Evenimentul zilei scrie că premierul Victor Ponta a semnat o adresă către prefecturi prin care autoriza mini-recensământul, chiar în ziua în care anunţa că renunţă la acesta.

Potrivit cotidianului Gândul, memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta şi avizat de miniştrii Titus Corlăţean – Externe, Victor Ponta – Justiţie, Mariana Câmpeanu – Muncă şi iniţiat de Mircea Duşa – Interne şi Administraţie, Radu Stroe – Administraţie, Ion Moraru – secretar general al Guvernului.

Prefecţii au obligaţia de a elimina de pe listele electorale persoanele decedate, cele care nu au au carte de identitate valabilă, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român şi au domiciliul în străinătate, cele care au pierdut cetăţenia română şi cele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţilor de reşedinţă.

Mai mult, prefecţii au primit ordin de la Guvern să îi scoată de pe liste pe cei care au domiciliul la o adresă unde suprafaţa nu permite ca ei să poată locui acolo. De pe listă vor fi scoase şi persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă, potrivit evz.ro.

Actualizarea listelor trebuie făcută până pe 27 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.