A mai rămas o săptămână să votăm inițiativele COM’ON Cluj-Napoca

Clujenii pot vota ideile propuse în cadrul proiectului COM’ON Cluj-Napoca până în data de 7 septembrie 2016, miercuri ora 23:59. Rezidenții Municipiului Cluj-Napoca au posibilitatea să voteze pe 15 idei diferite pe platforma www.comoncluj.ro: http://comoncluj.ro/votes/list_initiatives.

ComON cover

Până pe 1 septembrie 2016 la ora 8:30 cele 161 de inițiative propuse de 101 grupuri au primit 18.422 voturi în total de la 7.358 clujeni.

După derularea procesului de votare coordonatorii proiectului vor publica lista finală a inițiativelor câștigătoare pe 9 septembrie 2016, iar între 12 septembrie–30 noiembrie 2016 ideile care vor primi finanțare pot fi realizate de către echipele de inițiativă.

Vor fi sprijinite cel puțin 55 de inițiative, plus 5 inițiative ale grupurilor de tineri cu oportunități reduse. Sau chiar și mai multe, depinzând de bugetul ideilor propuse. Totodată, cei care nu vor reuși să prindă finanțare de la Primărie, vor fi încurajați să obțină fondurile pe alte căi. BCR și alți parteneri vor ajuta procesul în acest sens.

Scopul acestui proiect este derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021.

Com’ON Cluj-Napoca 2016 este realizat pe baza unui parteneriat format între Fundația Comunitară Cluj și Grupul PONT. Partenerii demersului sunt, de asemenea, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeană a Culturii și Federația SHARE Cluj-Napoca. Aceste parteneriate servesc conectarea acestei inițiative cu demersurile de anvergură în derulare la nivelul Municipiului Cluj-Napoca.

Ediția 2016 a Com’ON Cluj-Napoca este finanțată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul este derulat de asemenea cu parteneriatul Fundației ERSTE și a BCR și Asociația pentru Relații Comunitare, entități ce asigură o contribuție semnificativă la implementarea financiară și facilitarea pre-finanțării grupurilor sprijinite prin acest demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.