A murit Alfred di Stefano, fosta mare glorie a clubului Real Madrid

Atacantul care a scris istorie în culorile clubului Real Madrid, Afredo di Stefano, a încetat din viaţă azi la vârsta de 88 de ani.

di stefano

Di Stefano a suferit un infarct în timpul sfertului de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal dintre Argentina și Belgia. Celebrul jucător a fost transportat în stare gravă la spital. In ultimele două zile acesta s-a aflat în comă indusă și starea lui era stabilă, dar azi fostul atacant a murit.

Di Stefano și-a serbat ziua de naștere în urmă cu doar trei zile, acesta împlinind vârsta de 88 de ani.

Alfredo Di Stéfano a făcut istorie în tricoul lui Real Madrid și a jucat un rol crucial în cucerirea de către acest club a Cupei Europei de cinci ori în cinci sezoane consecutive începând cu 1956.

Di Stéfano a jucat pentru echipele naționale ale Argentinei, Columbiei și Spaniei, dar nu a participat la nici un campionat mondial

Cu 49 goluri în 58 meciuri, Di Stéfano a fost golgheter pe plan european pentru zeci de ani, fiind întrecut abia în 2005 de jucătorul madrilen Raúl. Culmea carierei sale a fost poate atinsă în timpul finalei câștigate cu scorul de 7-3 în fața celor de la Eintracht Frankfurt în Finala Cupei Europei din 1960 de pe Hampden Park, un meci considerat de către unii ca fiind cel mai frumos din Europa. A fost votat fotbalistul european al anului în 1957 și 1959.

Di Stéfano este în prezent al treilea marcator din toate timpurile în istoria primei divizii spaniole, cu 228 de goluri în 329 de meciuri, după Hugo Sánchez (234 de goluri) și Telmo Zarra (251). Di Stéfano este de asemenea golgheterul lui Real Madrid din toate timpurile în campionat, cu 216 goluri în 282 de meciuri între 1953 și 1964.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.