A murit avocata Paula Iacob

Cea mai celebră avocată din România, Paula Iacob, s-a stins din viaţă marţi seara, la vârsta de 83 de ani.

paula iacob

În urmă cu aproximativ o lună, Paula Iacob a suferit un accident vascular şi fusese transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca, din Capitală. Medicii de acolo au ţinut-o sub supraveghere la Terapie Intensivă. Ulterior, a fost fost mutată la Spitalul Bagdasar.

În urma accidentului cerebral, însă, Paula Iacob nu a mai putut să vorbească.

În urmă cu câteva luni, Paula Iacob a suferit două intervenţii chirurgicale, în urma unei fracturi de şold. Ulterior, avocata s-a recuperat într-un luxos centru pentru vârstnici, situat în apropierea Bucureştiului.

Întrebată, la acea vreme, dacă se teme de moarte, avocata a spus: „Domnule, nu de moarte mă cutremur, ci de antepronunțarea ei.”

Paula Iacob a fost unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din România. Aceasta și-a câștigat supranumele de „Contesă”. A devenit celebră în România după Revoluţie, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu, iar ulterior, o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito, s-a luptat pentru eliberarea profesorului „de sex” de la Liceul Jean Monnet şi a fost avocata lui Gigi Becali.

Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, sub pseudonimele Gabriela (1952-1954) şi Ioana (1970-1974).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.