A murit de ziua lui unul dintre cei ma vechi membri ai CENACLULUI FLACĂRA

Doliu în lumea muzicii din România. Unul dintre cei mai vechi componenți ai Cenacluli Flacăra, Ion Chiriac, a murit de ziua sa de naștere, după ce fiica i-a cântat “La mulți ani” la telefon.

Regretatul artist avea 58 de ani, iar soția acestuia a suferit un șoc în momentul în care s-a produs tragedia. Polițiștii din Vaslui au deschis o anchetă ca să afle cauza exactă a decesului și așteaptă rezultatele autopsiei de la medicii legiști.

Ion Chiriac s-a stins din viață ieri, 20 februarie 2021, chiar în ziua în care a împlinit 58 de ani. Decesul a survenit în casa părintească din localitatea vasluiană Ghermănești, în timp petrecea alături de frații săi. Apropiații au povestit cu durere în glas că artistul a murit la scurt timp după ce fiica i-a cântat ȚLa mulți aniȚ la telefon. Se crede că a suferit un stop cardio-respirator, însă, legiștii vor stabili curând cauza morții sale.

Astăzi (n.r.: ieri), în jurul orei 12, am fost solicitați să intervenim la un caz în localitatea Ghermănești. Echipajul cu medic ajuns la locuința indicată nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul unui bărbat de 58 de ani, fără a se mai impune manevrele de resuscitare„, a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, relatează libertatea.ro.

Cei care l-au văzut în ultimele clipe ale vieții au spus că artistul nu se simțea prea grozav. În localitatea vasluiană Ghermănești, el și-a revăzut pentru ultima dată fratele mai mic – Gelu ar fi trebuit să își sărbătorească ziua de naștere marți, 23 februarie, însă, acest lucru nu se va mai întâmpla acum.

„Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio-respirator). Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină. Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea «Frații Chiriac» vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ„, a scris Ioana Andreea pe Facebook.

Frații Chiriac au ajuns cunoscuți în toată România, grație Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Timp de un deceniu, din 1976, până în 1985, au fost neîntrerupți pe scenă, alături de marele poet, încântând lumea cu celebrele lor piese de folk, “Moartea Căprioarei”, “Bună seara, iubito!”, “Ne uitam ca doi copii”, “Trandafirul Albastru”, “Voi cânta iubirea”.

După desființarea cenaclului, au mers în turnee cu Savoy, Angela Similea, Mirabela Dauer. Pe 15 iunie 2014, la Sala Sporturilor în Vaslui, a fost ultima dată când cei doi au cântat în public. Ion a mai cântat singur la multe evenimente, ultima dată la Biblioteca Județeană, la lansarea cărții, în martie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.