A murit fondatorul Prison Fellowship în ziua de Crăciun

Fondatorul Prison Fellowship România, Constantin Asăvoaie, a murit în ajunul Crăciunului. Anunţul a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a fundaţiei.

Constantin Asavoaie

„Seara de ajun…… Motiv de bucurie pentru mulţi! Pentru noi cei de la Prison Fellowship România este o zi în care l-am pierdut pe cel ce ne-a îndrumat paşii atâta timp şi ne-a ajutat pe mulţi să nu ne dăm bătuţi în calea greutăţilor vieţii!!!

Domnul CONSTANTIN ASĂVOAIE a plecat dintre noi să ajute pe cei nevoiaşi de acolo de sus!!!!
Dumnezeu să-l odihnească!!!”, sună anunţul.

Constantin Asăvoaie a primit în 2007 National Caring Award, dat celor mai buni oameni din lume, premiu oferit anual de Caring Institute America celor care ajută într-un fel comunitatea în care trăiesc. Premiul e acordat anual din 1985, primul câştigător fiind Maica Tereza.

Asăvoaie a fost recompensat şi în 2003 de clujeni, cu distincţia „Clujeanul anului”, în competiţia organizată de publicaţia Clujeanul. „În închisoare am realizat că e multă durere, sunt foarte mulţi copii care nu sunt vinovaţi de crimele părinţilor lor”, a spus Asăvoaie într-un interviu video pentru Caring Institute, care poate fi urmărit în această ştire.

„E o mare nevoie de speranţă şi iubire pentru roameni şi mi-am dat seama că dacă nu poţi fi la nivelul celor căzuţi nu ai niciun motiv să fii mândru să te uiţi la acea persoană până când nu ajuţi acea persoană să treacă de problema pe care o are. Am primit un castel de la Guvern, aproape distrus, pe care să-l renovăm pentru copiii care sunt nevinovaţi de crimele părinţilor lor.

Am adus oameni închişi în închisori, am avut 150 care au lucrat în fiecare zi, şi l-am renovat complet. Dar şi istoria castelului e importantă. Acum 200 de ani aici locuia un nobil care i-a spus soţiei „suntem fericiţi, avem copii fericiţi, dar vreau să fac ceva pentru viitorul copiilor noştri. Voi construi castelul pentru ei”. L-a construit, dar şi-a pierdut în doi ani ambii copii. Omul a mers în mormânt cu un vis mort. Voia foarte mult să fie fericiţi. Şi după 200 de ani nu copii de regi sau de VIP-uri, ci copii ai celor închişi în închisori, au această şansă. Şi aceasta nu e decizia cuiva din Guvern sau a mea, ci din mila lui Dumnezeu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.