Primele buletine electronice din România, eliberate la Cluj-Napoca. Vor fi și card de sănătate, dar și de pașaport

Noile cărți de identitate electronice din România au fost eliberate, miercuri, 8 septembrie, iar 24 de tineri din Cluj-Napoca au primii cetățeni ai României care le-au obținut.

Aceste noi cărți de identitate electronice vor ține loc de card de sănătate, dar și de pașaport electronic.

„Primii 24 au venit să le ridice și au fost foarte încântați că vor scăpa de birocrație, că aceasta carte electronice să înlocuiască cât mai multe hârtii care trebuie depuse și la Primărie, să se poata plăti în ceea ce ne privește, taxele și impozitele cu aceste cărți de identitate”, a declarat Iulia Perșa, biroul de presă Primăria Cluj-Napoca, pentru digi24.ro.

Dimensiunea unui card bancar

Cătălin Giulescu – șef Evidența Persoanelor Cluj: ‘‘Cea mai importantă modificare a fost la nivel vizual. A fost inserat pe blancheta cărții electronice de identitate a fost inserat drapelul. Alte modificări… nu știu, doar modificări super minore de grafică. Cu acest document, titularul va putea să călătorească în spațiul UE, să realizeze acea funcție de control automat la frontieră, ca și pașaport electronic. Începând de astăzi, înlocuiește cardul național de sănătate, este pregătit să fie utilizat în relația cu sistemul sanitar”.

Toți românii vor avea buletine electronice până în 2031.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.