A murit Virgil Lazăr, veteranul presei clujene

Unul dintre cei mai apreciați jurnaliști clujeni, Virgil Lazăr, s-a stins din viața la vârsta de 84 ani, după o îndelungată suferință.

virgil lazar

Cu aproape 50 de ani de experienţă în industria presei, Virgil Lazăr a fost considerat cel mai vechi şi mai experimentat jurnalist din branşa gazetarilor din Cluj, în care a activat între anii 1950 şi 1999 pentru aceeaşi publicaţie: „România Liberă”. După 1999 a continuat activitatea de jurnalist în calitate de colaborator.

În anul 1952 Lazăr a refuzat propunerea făcută de lingvistul Dimitrie Marcea de a studia în URSS şi a devenit student la Institutul Agronomic din Timişoara, păstrându-şi calitatea de corespondent salariat al României Libere.

De altfel, de-a lungul vastei sale cariere jurnalistice Lazăr a activat la diferite publicaţii şi radiouri răspândite pe teritoriul întregului Ardeal, precum sunt revistele Drapelul roşu din Timişoara (rubrica „Cutia cu scrisori”), Magazin internațional (rubrica „Bioagricultura în actualitate”, 2002-2004), Tribuna Ardealului (rubrica „Blitz”, 1993-1995), Magazin, Scrisul Bănăţean, Familia, Transilvania, Steaua, Tribuna şi Tribuna Ardealului (1993-1995), precum şi la radiourile Radio Timişoara şi Radio Europa Liberă (după 1989).

Mai mult, a fost și reporter de război o perioadă, pe frontul dintre Egipt și Israel. Virgil Lazăr a publicat și numeroase cărți, între care „Radiografia unui timp apus”. În 2013, el a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj.

Odihnească-se în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.