Brânza de Năsal, produsă în comuna Ţaga, revine pe piață după 2 ani

Celebra brânză de Năsal, produsă în comuna Țaga, va reveni în magazine după o pauză de doi ani. Un grup de fermieri a închiriat grota în care se producea brânza și au lansat pe piață brânza sub denumirea de „Produs de Ţaga”.

branza de nasal taga

60 de fermieri din judeţul Cluj s-au asociat într-o cooperativă şi, cu ajutorul Clusterului AgroTransilvania, au închiriat fabrica, pentru o perioadă de 3 ani, de la compania Friesland.

„Fiecare brânză este produsă în grota de la Ţaga, produse 100% autentic româneşti. Brânza Moeciu este un produs fermentat cu pastă semitare, în timp ce produsul de Ţaga, Bobâlna, este la fel produs cu brânză fermentată, dar cu o pastă moale, iar aici avem produsele de Ţaga, Năsalul de altădată, care e produs la fel în grotă, este maturată, cel puţin 6 săptămâni, dar din această săptămână, o avem într-o formă mut mai frumoasă şi estetică care aminteşte cu atât mai mult de Năsalul de altădată”, a explicat Dragoş Man, vânzător, pentru digi24.ro.

Într-o primă fază, sortimentele de brânză produse în celebra fabrică de la Țaga vor putea fi cumpărate doar din cele două magazinele ale Clusterului AgroTransilvania din Cluj-Napoca.

Brânza de Năsal este o specialitate asemănată cu delicatesele franţuzeşti, iar gustului său este comparat cu cel al camembertului. El este este obţinut în grota din comuna Ţaga şi desăvârşit de… o bacterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.