Aberație sau normalitate? Clujenii riscă amenzi drastice dacă miros urât, înjură și fac gesturi obscene în mijloacele de transport în comun!

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport în Comun vrea să schimbe regulamentul mijloacelor de transport în comun, iar potrivit noilor reglementări, aflate în dezbatere, sunt prevăzute sancțiuni pentru pasagerii care poartă haine murdare, urât mirositoare, dar și pentru cei fără „cei șapte ani de acasă”, care înjură și fac gesturi obscene în mijloacele de transport în comun.

Astfel, călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei.

De asemenea, o atititudine jignitoare sau insultătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei.

Transportul de alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute este de asemenea sancționat cu amendă între 100-200 de lei.

Noul regulament prevede și amenzi pentru pasagerii care înjură sau fac gesturi obscene în autobuze, troleibuze sau tramvaie și ar urma să fie amendați și cerșetorii, dar și persoanele care transportă bicicleta cu autobuzul.

Normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au fost actualizate din 2004 la Cluj-Napoca, iar noul regulament se află în dezbatere publică până în 14 martie și poate fi consultat pe site-ul Primăriei. După această dată, urmează ca propunerea finală de regulament să fie supusă atenției Consiliul Local pentru votul de intrare în vigoare.


One thought on “Aberație sau normalitate? Clujenii riscă amenzi drastice dacă miros urât, înjură și fac gesturi obscene în mijloacele de transport în comun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.