Absolvenţii de liceu nu se înghesuie la facultate, dar fac coadă la şomaj

Câteva zeci de absolvenţi de liceu din judeţul Cluj beneficiază deja de ajutorul de şomaj, iar alţi 350 şi-au depus dosarele şi vor deveni oficial şomeri cu indemnizaţie în perioada următoare, spune directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don.

Tinerii care termină liceul şi nu îşi găsesc imediat un loc de muncă au dreptul la susţinere din partea statului. Aceştia primesc, vreme de şase luni, o indemnizaţie egală cu jumătate din valoarea salariului minim pe economie şi beneficiază de gratuitate pe transportul în comun, precum şi acces, tot gratuit, la cursurile de calificare profesională. Şeful Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj susţine că, pentru a se bucura de aceste drepturi, nu este obligatorie obtinerea diplomei de bacalaureat.

„Ce este foarte important de ştiut, ca toţi elevii, absolvenţi de învăţământ preuniversitar să ştie, este faptul că, dacă ei sunt admişi la o formă de învăţământ superior, nu mai intră în categoria şomerilor. Deci tot ce înseamnă învăţământ, înseamnă persoane pasive, care nu sunt protejate de lege, decât în momentul în care termină o formă de pregătire”, a declarat Daniel Don

CityNews

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.