Abuzul sexual asupra minorilor atinge cote dramatice în România!

Conform Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului, în cursul a 15 luni(1.03.2011-30.03.2012) s-au înregistrat 672 de cazuri de abuz sexual asupra minorilor. Şi mai dramatic este cel faptul că 402 dintre copiii violaţi nu împliniseră 13 ani la momentul abuzului, patru dintre neavând nici măcar doi ani împliniţi. 

Cazurile de abuz sexual asupra minorilor devin o realitate o crudă în România. Numărul cazurilor de pedofilie creşte de la an la an, în mod dramatic. Dacă până la sfârşitul anului 2011 erau înregistrate 512 astfel de cazuri, în primele trei luni ale anului 2012 s-au înregistrat 160. De altfel, situaţia este mult mai îngrijorătoare deoarece nici măcar jumătate din aceste cazuri nu sunt raportate, astfel că statisticile comunicate de Direcţia Generală de Protecţie a Copilului reprezintă, conform sociologilor, doar o mică parte din cazurile de abuz sexual asupra minorilor ce au loc în România.

Dramatic este că majoritatea acestor cazuri au loc exact acolo unde copiii ar trebui să simtă în siguranţă, cu exact acei oameni care au datoria şi responsabilitatea de a-i proteja. Conform statisticii 367 din cele 672 cazuri au loc în sânul familiei. Şi mai grav este că mulţi dintre acei membrii ai familiei care i-au abuzat pe cei mici sunt şi în ziua de astăzi liberi.

În statistica publicată de Direcţia Generală de Protecţie a Copilului este prezentat şi un studiu comparativ pe regiuni. Astfel, constatăm că incidenţa abuzurilor de orice natură asupra minorilor este mai crescută în regiunile Banat, Dobrogea, Moldova, Crişana-Maramureş decât în Bucureşti, Oltenia, Transilvania şi Muntenia.

Mai mult, dintre cele 672 de cazuri de abuz sexual asupra minorilor s-a constatat că 549 dintre acestea se produc în rândul fetelor, iar 123 al băieţilor. De altfel, un număr de 214 au loc în mediul urban şi 414 cazuri se produc în mediul rural.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.