Accident deosebit de grav în Muntenegru. 18 români şi-au pierdut viaţa

autocar118 români și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier în Muntenegru, iar 31 de persoane, 30 de români și un muntenegrean, sunt rănite și au fost transportate la spital.

Potrivit martorilor oculari, șoferul autocarului a pierdut controlul volanului și a căzut într-o râpă pe drumul Podgorica-Kolasin, în apropierea Mânăstirii Moraca, la 30 de kilometri de Podgorica. Autocarul a intrat în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15:00.

Turiștii români ar fi urmat să stea cinci zile în Muntenegru. Accidentul, care s-a produs în jurul orei 18.00, a fost anunțat de ministrul muntenegran de Interne, Rasko Konjevic.

Ministerul Afacerilor Externe a creat o Celulă de criză pentru accidentul din Muntenegru. De asemenea informează că a pus la dispoziție două linii telefonice gratuite pentru această situație: 0800.800.407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 021.431.1259.

Ministerul Apărării a pus la dispoziție o navă Spartan pentru a transporta victimele în România.

Persoanele din autocar erau pensionari și mergeau într-o excursie, într-un circuit care includea și Muntenegru. Au plecat din România de sâmbătă dimineață și se aflau în cea de-a doua zi a excursiei. Sejurul era organizat de agenția de turism Mareea, iar autocarul aparținea companiei Gregory Tour.

„Turiștii noștri au plecat ieri dimineață (sâmbătă, n.red.) într-un circuit, compania noastră a fost organizatoarea circuitului, iar serviciile de transport au fost asigurate de compania Gregory Tour. Încercăm să aflăm informații noi, suntem în legătură cu partenerii noștri din Muntenegru și încercăm să aflăm detalii”, a declarat Marius Usturoiu, directorul agenției Mareea Travel, citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.