Silvio Berlusconi, condamnat la 7 ani de inchisoare

silvio berlusconiFostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni la şapte ani de închisoare în dosarul RubyGate, informează La Repubblica. În plus, Berlusconi nu va mai putea ocupa funcţii publice niciodată.

Decizia a fost luată după şapte ore de Tribunalul din Milano. Avocatul fostului premier a anunţat imediat că va face apel. „Sentinţa nu mă surprinde deloc. E o sentinţă care nu are nicio legătură cu realitatea, cu nicio logică. Acuzaţiile sunt halucinante”, a declarat avocatul, citat de Mediafax.

Sentinţa a fost întâmpinată cu aplauze de un mic grup de manifestanţi.

Procurorii ceruseră condamnarea la şase ani de închisoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi, judecat la Milano pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale contracost cu adolescenta Karima El Maghroug, supranumită de presă drept „Ruby”, înainte ca aceasta să aibă 18 ani.

În plus, Berlusconi a fost găsit vinovat că, în calitatea de premier, ar fi intervenit la poliţie pentru eliberarea din detenţie a adolescentei, minţind că aceasta era nepoata fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.