Acord de colaborare intre Cluj-Napoca si orasul Ningbo din China

Primarul Emil Boc a semnat acordul de colaborare dintre municipiul Cluj-Napoca si orasul Ningbo, China, dupa ce, in prealabil, Consiliul Local a aprobat acest acord in sedinta din 28 mai 2014.

emil boc in orasul ningbo

Acest acord propune colaborarea si sustinerea reciproca in domeniile economic, comercial, educational si medical.

De asemenea, edilul a participat la Forumul Primarilor din Europa Centrala si de Est organizat de Primaria orasului Ningbo, China, in cadrul caruia a prezentat municipiul Cluj-Napoca si oportunitatile de investitii in oras, in special proiectul Cluj Innovation City.

In cadrul acestui Forum au participat reprezentanti a 16 orase si municipii din 13 tari din Europa Centrala si de Est.

Boc a participat si la Conferinta de cooperare in domeniul educational dintre Ningbo si universitatile din Europa Centrala si de Est. In cadrul acestei conferinte, edilul a prezentat profilul universitar al orasului, politicile municipiului in domeniul educatiei si oportunitatile de colaborare universitara.

Cheltuielile de deplasare, cazare si masa pe teritoriul Chinei sunt suportate de Primaria orasului Ningbo.

Orasul Ningbo are o populatie de 5.7 milioane de locuitori si este recunoscut prin dimensiunea economica, istorica, universitara si culturala. Ningbo este unul din orasele pilot din China in domeniul inovarii si a obtinut in 2013 statutul de oras cu cel mai bun mediu investitional din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.