Acţiune de protest pentru susţinerea DNA, în seara asta, în faţa sediului PSD Cluj!

Clujenii vor ieşi în stradă în această seara, la Monumentul Memorandiştilor, de la ora 18:00, pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a procurorului şef Laura Codruţa Kovesi, dar şi pentru a-i cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

„Da, ştim, DNA este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor şi vor să trăiască liniştit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupţie, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro.

Adică bani furaţi de la români de către corupţi. NU RENUNŢĂM, nu acceptăm un abuz făcut de o gaşcă de infractori”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti. Protestul din capitală ar urma să înceapă în jurul orei 18:00 şi va avea loc în Piaţa Victoriei.

Manifestaţii similare sunt anunţate în Alba Iulia (prefectură), Arad (primărie), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (primărie), Botoşani (Piaţa Revoluţiei), Braşov (prefectură), Constanţa (prefectură), Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (prefectură), Târgu-Mureş (prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în faţa ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa ambasadei României).

1.000 de persoane au protestat joi în Piaţa Victoriei şi câteva sute la Cluj-Napoca în faţa sediului PSD, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, strigând: „DNA să vină să vă ia!”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”.

Operaţiunea „Aducem steagul înapoi” ajunge şi la Cluj

De asemenea, operaţiunea „Aducem steagul Uniunii Europene înapoi” se opreşte la Cluj, adus de voluntari şi biciclişti direct de la Bruxelles. El va fi adus în faţa sediului PSD Cluj, la ora 18:00, după care îşi va continua drumul spre Bucureşti.

„Înainte de a ajunge în inima Clujului, alergători și bicicliști vor prelua steagul în capătul vestic al localității Florești și îl vor aduce pe artera principală a orașului până în centru. Persoanele interesate să alerge sau să participe pe bicicletă sunt rugate să îl contacteze pe Daniel Giurcă pentru coordonare”, arată iniţiatorii acestui demers.

CONTEXT

„Cu ocazia învestirii noului guvern al Romaniei condus de Viorica Dancilă, pentru prima dată de când țara noastră a devenit membră U.E., din fotografia de învestire a guvernului a lipsit steagul Uniunii Europene. Acest incident a ridicat semne de intrebare tuturor românilor.

Noi consideram că ni se transmite un mesaj din partea guvernului, cu buna știință și fără subtilitate. Acela că România se îndepărtează de Uniunea Europeană, și implicit de valorile europene, fapt pe care îl considerăm inacceptabil.

Prin urmare, câțiva cetățeni din Cluj și Diaspora s-au hotărât să ADUCĂ STEAGUL ÎNAPOI. Pentru o bună organizare, actiunea s-a realizat cu sprijinul grupurilor civice din Diaspora. În 20 februarie, de pe treptele Parlamentului European, steagul Uniunii Europene a fost înmânat voluntarilor de către europarlamentarul Siegfried Muresan. Aceștia îl vor aduce cu mașina, străbătând jumătate din Europa. Se vor opri în Strasbourg, München, Viena și Budapesta, orașe pe care le vor străbate pe jos, însoțiți de comunitățile civice românești din fiecare oraș, chiar și pe distanțe scurte. Odată ajunși în România, steagul va fi dus de voluntari din toata țara până în București, unde steagul acoperit cu semnăturile celor care l-au purtat va fi asezat la sediul guvernului, acolo unde îi este locul”, se arată în descrierea acestui demers civic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.