Acțiuni ale polițiștilor clujeni în zona unităților de învățământ! Ce recomandă

Poliţiştii rutieri acţionează zilnic în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii.

politia cluj

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale comise în incinta ori în zonele adiacente şcolilor, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate organizează, în continuare, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Cluj.

Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, polițiștii recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

  • Să circule numai pe trotuare !
  • Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !
  • Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!
  • Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.