Undă verde pentru modernizarea și extinderea Parcului Armătura

Primăria Cluj-Napoca anunță că un nou parc va fi modernizat și extins cu infrastructură pietonală și ciclistică, iar săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor.

Municipalitatea a câștigat definitiv în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv

Am câștigat definitiv în instanță procesul pentru ‘Execuție lucrări pentru proiectul – revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului: Zona 2- Parcul Armătura’. Săptămâna viitoare se semnează contractul pentru execuția lucrărilor, cu o valoare de 16.745.421,91 lei cu TVA”, a anunțat primarul Emil Boc.

Inițial, decizia comisiei de evaluare a fost contestată la CNSC, însă contestația a fost respinsă. Ulterior, contestatarul a făcut plângere împotriva deciziei CNSC dar și Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea.

Prin urmare, contractul pentru execuția lucrărilor va fi semnat cu ofertantul câștigător desemnat de către comisia de evaluare.

Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului – în zona Parcului Armătura – modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive.

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program. De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, au mai precizat reprezentanții primăriei pe pagina oficială a lui Boc.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.