Acţiunile Facebook au scăzut sub 20 de dolari. Zuckerberg pierde 600 de milioane de dolari!

Acţiunile gigantului Facebook a ajuns joi pentru prima dată la o valoare de sub 20 de dolari, la un nou minim record, de 19,87 de dolari, iar averea cofondatorului Mark Zuckerberg a atins cel mai scăzut nivel de la listarea companiei, anunţă Bloomberg.

Cotaţia Facebook a închis cu 6,3%, la 19,87 dolari, după ce a atins pe parcursul şedinţei un minim record de 19,69 dolari. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari şi a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

Noul declin al Facebook se încadrează în trendul înregistrat după listarea din 17 mai şi vine ca urmare a ridicării restricţiilor de vânzare pentru 271,1 milioane de acţiuni. Intrarea pe bursă a noului pachet de titluri a crescut volumul acţiunilor tranzacţionabile cu 60%.

În timp ce Zuckerberg a scăzut, averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a urcat cu 1,9 miliarde de dolari, după ce indicele S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel din aprilie.

Cotaţia Facebook se află cu 48% sub preţul de listare de 38 de dolari. Cea mai mare reţea de socializare a obţinut 16 miliarde de dolari în urma listării din mai, cea mai mare din istorie pentru o companie din sectorul IT. Capitalizarea se situează în prezent la 48 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.