Activistă amendată de Jandarmeria Cluj cu 2500 lei pentru organizarea unui protest pașnic în 10 august la Cluj-Napoca

Activista clujeancă Ligia Roxana Măhălean a fost amendată de Jandarmeria Cluj cu suma de 2500 lei pentru organizarea protestului din 10 august 2019 din Piața Unirii din Cluj-Napoca, manifestație care marca un an de la abuzurile comise de jandarmi în București.

„Context: Tocmai am primit o nouă amendă de 2500 de lei vineri, pentru organizarea protestului și marșului din 10 august 2019 din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9000 lei.

Ligia Măhălean, cu portavocea, la protestul din 10 august. Foto © Vasile Manu

Jandarmeria Cluj,

Lăsați-o baltă! Voi chiar nu vă învățați minte? V-o scriu negru pe alb ca să vă intre bine în cap:

Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific și NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile și principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi dați!

În calitate de clujeancă și cetățean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, piețele și străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiți fericiți dacă vă anunț la fața locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta in mars. (si asta din respect pentru alti participanti la trafic)

Nu v-am acordat pana acum atentie pentru ca: 1. Nu o meritati, 2. Ma asteptam la asa ceva. Nu ma impresionati. Mi-am facut temele observand cum ati tratat protestatarii de la Rosia Montana 3. Oricum ne luptam in instanta si va pun acolo la locul vostru. Ma irita doar faptul ca imi ocupati timpul cu birocratia voastra.

Dar pentru 10 August, merita sa va spun ca ati devenit mai mici si mai jalnici ca niciodata!

La un an de la atacarea unor cetateni pasnici de catre Jandarmeria Bucuresti pentru ca au iesit sa apere statul de Drept, ati simtit nevoia sa va solidarizati cu brutele voastre de colegi si sa le legitimati actiunile de atunci prin atitudinea voastra.

Apropo, niciodata nu v-am vazut asa agitati ca la ultimul protest! Ati pus ochii pana si pe copiii aia cu DEX-ul care strigau ,,Jos analfabetii!”. Cica eu folosesc copiii in scopuri politice doar pentru ca le-am dat portavocea cand au vrut sa scandeze. De parca eu i-am adus de acasa, nu au venit singuri pentru ca au gandire critica si spirit civic.

Jandarmeria Cluj, ne vedem de cate ori va fi nevoie!
Deal with it!

Nota: Dragilor va multumesc pentru solidaritatea aratata si pentru ca v-ati oferit sa contribuiti la amenzi:) Sunteti fantastici! Sa stiti insa ca intentionez sa le contest pe toate. Daca Justitia le ofera castig de cauza, lucrez intr-o corporatie din Cluj, ma descurc cu ei! Apreciez intentia, sunt insa o multime de cauze care merita sprijinul vostru”

Ligia Roxana Mahalean intenţionează că conteste amenda primită. Măsurile de ordine publică la acel protest au fost asigurate de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Reprezentanţii Jandarmeriei Cluj au declarat, pentru MEDIAFAX, că tânăra a fost sancţionată pentru „organizarea unui miting de protest nedeclarat şi neînregistrat şi a refuzat să părăsească adunarea la solicitarea jandarmilor”.

Cum a fost la protestul din 10 august 2019 de la Cluj:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.