Actorii Teatrului „Puck” au recitat din opera lui Eminescu în școlile și liceele clujene

În 15 ianuarie, ziua în care celebrăm ziua poetului național Mihai Eminescu și, totodată, Ziua Culturii Naționale, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca organizează activități omagiale cu ocazia acestui eveniment.

Mai exact, cei 12 actori ai Secției române a instituției susține recitaluri de poezie și proză din opera marelui poet în unități școlare din Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Turda și Câmpia Turzii.

Astfel, actrița Adina Ungur susține un recital de la ora 13 în cadrul Colegiului Național „George Coșbuc”. Robert Trifan a prezentat de la ora 12 o selecție a creației poetului național la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca. La Liceul Teoretic „Avram Iancu” recită actrița Angelica Pamfilie (de la ora 12). De la aceeași oră este programat și momentul eminescian al actriței Ramona Atănăsoaie la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. Tot de la 12, elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere au avut parte de un recital din lirica eminesciană susținut de actorul Călin Mureșan. De la ora 14, actorii Ionuț Constantinescu și Iulian Lungu au avut prezentări de poezie și proză la Colegiul Național „George Barițiu”, respectiv Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

Andreea Bolovan

De asemenea, actrița Laura Corpodean a prezentat de la ora 10 poezii și texte de Mihai Eminescu la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej  găzduiește de la ora 12 un recital susținut de Ion Iurcu. De la ora 13 sunt programate momente de omagiere a lui Mihai Eminescu susținute de actrițele Andra Ștefan și Andreea Bolovan la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, respectiv Liceul Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii.

Recitalurile fac parte din seria de manifestări „Cultura ne unește” – 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu” organizate în cadrul Consiliului Județean Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.