Actorul Florin Piersic va intra în posesia cafenelei „La Mărgelatu”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat în direct la Napoca FM că municipalitatea îl va ajuta pe Florin Piersic să intre în posesia cafenelei „La Mărgelatu” din incinta cinematografului care îi poartă numele, după ce la începutul lunii actorul își exprimase această dorință.

foto © Nicu Cherciu
foto © Nicu Cherciu

Primăria Cluj-Napoca a iniţiat, în această săptămână, demersul de a prelua în proprietate cinematograful „Florin Piersic”, iar marele actor să devină proprietarul cafenelei culturale din incinta locației care îi poartă numele.

„A fost o discuţie publică pe marginea acestui subiect şi ieri am semnat hârtia adresată RADEF Bucureşti, adică Regiei de Administrare Film România, prin care am solicitat predarea în properietate Primăriei municipiului Cluj-Napoca a cinematografului Republica şi asta va însemna că ne vom putea duce la capăt proiectul prin care un actor extraordinar şi un om cu care ne mândrim în ţară, în străinătate, peste tot. Florin Piersic va putea avea şansa unei cafenele culturale sau a unei forme prin care să punem în valoare prestigiul, valoarea artistică şi performanţele lui Florin Piersic pentru clujeni, pentru vizitatori, pentru turişti, pentru toată lumea. În momentul în care noi vom fi proprietarii cinematografului Republica, evident că atunci vom putea să trecem şi la această etapă aşteptată de clujeni şi meritată, mai ales că marele actor se apropie de împlinirea vârstei de 80 de ani şi cred că ar fi un gest extraordinar pentru a-l sărbători”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM.

În anul 2011, când vechiul cinematograf Republica a fost modernizat, după o investiţie de aproape un milion de lei, fiind inaugurat sub o nouă denumire, „Florin Piersic”, chiar de ziua actorului, în 27 ianuarie, fostul primar Sorin Apostu i-=ar fi promis actorului că îi va oferi spațiul de la intrare pentru a înființa un cinematograf.

Cinematograful şi spaţiul unde a fost amenajată cafeneaua „La Mărgelatu” aparţin RADEF, care, potrivit autorităţilor, decide cui închiriază spaţiile din cinematograf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.