Adio festivaluri în 2020. Klaus Iohannis: „Nu ne relaxăm după 15 mai. Nu vom merge la restaurant sau mall, marile festivaluri probabil nu vor avea loc”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că după 15 mai nu ne vom relaxa deloc, iar cel mai probabil marile festivaluri nu vor avea loc anul acesta.

„Românii au dovedit că au simț civic, că au echilibru, societatea a dovedit că are maturitate. Se vorbește despre măsurile de relaxare, dar trebuie să fim foarte atenți: nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar putea să distrugă toate rezulatetele bune”, a spus președintele Klaus Iohannis la începutul primei conferință de presă de la declararea stării de urgență. 

„Autoritățile, împreună cu medicii și cu oamenii, au avut rezultate foarte bune. Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Oamenilor le-a fost greu, medicilor le-a fost foarte greu, dar împreună am obținut aceste rezultate”.

„15 mai nu înseamnă revenirea la normalitate, așa cum am cunoscut-o.

Nu vom putea ieși în grupuri mai mari de trei persoane, nu vom putea să mergem la restaurante sau mall-uri, nu vom putea părăsi localitatea fără un motiv serios. Marile festivaluri probabil că nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem multe persoane adunate în același loc. Competițiile sportive, dacă se vor relua, se vor relua fără spectatori.

Va trebui să purtăm măști în spații închise după 15 mai.

Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricțiilor vor fi graduale. De la 1 iunie încă ceva, dacă totul merge bine, din 15 iunie încă ceva. Dacă o măsură de relaxare crește dintr-o dată numărul de bolnavi, această măsură intră înapoi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.