Adio plăcuțe multilingve la Cluj-Napoca! Tribunalul Cluj a respins cererea unei asociații clujene

Asociația Minority Rights, cea care reprezintă mai mulți maghiari, a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca, solicitând plăcuțe multilingve, iar Tribunalul Cluj a respins luni, 15 februarie, cererea formulată în instanță ca neîntemeiată.

placute_clujust_0

„Respinge excepția lipsei calității procesuale active a reclamantei. Respinge exceptia lipsei calității procesuale pasive a primarului Municipiului Cluj-Napoca. Respinge ca neîntemeiată acțiunea în contencios administrativ. Pronunțată în ședința publică din data de 15.02.2016”, se arată în sentința scurtă a Tribunalului Cluj.

Motivarea sentinței va apărea în următoarele săptămâni și va explica pe larg motivul pentru care cererea a fost respinsă. Este foarte probabil, ca judecătorii să fi considerat că nu se respectă legea, care stipulează că în localitățile unde sunt mai puțin de 20% etnici nu trebuie amplasate plăcuțe în limba respectivei etnii.

Acest proces a început la Tribunalul Cluj-Napoca în luna octombrie 2015.

Clujenii și organizația Musai-Muszáj au depus 403 de intervenții accesorii la Tribunalul Cluj, cerând plăcuțe multilingve în Cluj-Napoca.

„Dintre intervențiile accesorii depuse, 397 au fost strânse și trimise prin poștă Tribunalului Cluj de mișcarea Musai-Muszáj pe data de 15 octombrie 2015, iar 6 cereri au fost depuse personal de către cetățeni clujeni. Procesul este foarte important pentru toți clujenii – astfel, mișcarea îi încurajează pe toți cei interesați, reclamanți, reprezentați media sau alți clujeni care consideră că plăcuțele multilingive ar trebui așezate la intrările în oraș, să participe la proces pe data de 26 octombrie. Totodată, Musai-Muszáj îi roagă pe toți cei care vor să participe la proces, să-și indice prezența lor pe Facebook pe pagina evenimentului , precizau la finele anului trecut reprezentanții Asociației.

foto: clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.