ADIO USL! Crin Antonescu: „USL NU MAI EXISTĂ”. Cerem demisia lui Victor Ponta

crin antonescuPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionând că dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, în rezoluţie se constantă încetarea existenţei USL.

Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa PNL. Iată principalele declaraţii:

„Am să prezint elementele concrete ale deciziei luate de PNL în această seară. Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar care nu s-a luat uşor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toată alianţa pe care am construit-o, am dus-o trei ani şi 20 de zile a avut un sens atâta vreme cât am putut spera că obiectivele, promisiunile, sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe.

Ni s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, să avem curajul să constatăm ceea ce e adevărat: că USL nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe.

Prin încălcarea repetată şi flagrantă a unor elemente a înţelegerii politice de către Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite de Ponta, să nu accepte o prelungire de 45 de zile, să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet.

A doua decizie e de a cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. Ponta a primit mandatul în fruntea unui guvern USL, în urma unui vot copleşitor al cetăţenilor României, pe un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră. În urma demisie, s-ar urma procedura. Domnul Ponta ar avea prima şansă de a obţine un nou mandat dacă are majoritate. Probabil că nu o va face domnul Ponta. Dacă nu va face acest lucru, PNL va rămâne în opoziţie. Noi nu am dezertat de la obligaţia de a guverna, că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate, dar nu mai putem cauţiona un guvern care a încălcat mai multe înţelegeri.

Am decis să acordăm deplină libertatea filialelor judeţene a partidului. În al patrulea rând, constatăm încetarea de fapt a USL.Această rezoluţie a fost adoptată cu 187 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă şi 2 abţineri. A fost precedată de o discuţie perfect deschisă.

PNL este un partid care ştie în momentele decisive să îşi apere identitatea şi interesul politic.

Aş vrea să mă adresez şi alegătorilor care ne-au dat votul. Le cer iertare pentru că nu s-a putut, că nu am putut să ducem la capăt un proiect politic pentru care PNL şi eu personal am pledat, am investit foarte mult, în care am crezut foarte mult. Nu regret faptul că un guvern se rupe, faptul că probabil PNL se vede din nou în opoziţie. Nu pentru acest lucru e păcat. S-a ratat o şansă mare

Noi cerem demisia lui Ponta şi dacă nu şi-o dă, suntem în Opoziţie. Moţiunea de cenzură e o armă importantă, cred că principala armă a unui partid de opoziţie. Nu vă îndoiţi că PNL nu va folosi această armă.

Ponta a avut o tentativă de mituire politică luni. Să facă un guvern unde sunt miniştri stabili. Ştim cine e în opoziţie, cine e la putere. Noi am luat o decizie explicită pentru a pune capăt unei crize care dăunează imaginii ţării.

Dacă ajungem la consultări la Cotroceni, nu îl propun ca premier pe Victor Ponta”, a precizat Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.