În Marea Britanie există frica de tulpina Delta. Ridicarea ultimelor restricţii, amânată

Marea Britanie ar putea amâna ridicarea ultimelor restricţii anti-Covid, după 21 iunie, pe fondul creşterii numărului infectărilor din cauza răspândirii variantei Delta, descoperită pentru prima dată în India.

Ridicarea ultimelor restrciţii era anunţată pentru 21 iunie, însă a fost amânată. Surse guvernamentale au declarat pentru BBC că actualele restricţii vor rămâne în vigoare încă patru săptămâni, până pe 21 iulie, scrie Mediafax.
 
Astfel, cluburile de noapte vor rămâne închise, se va păstra un număr limitat de participanţi la adunări şi nunţi, iar oamenii vor fi încurajaţi să lucreze tot de acasă, acolo unde este posibil. Dar mulţi experţi sanitari au cerut întârzierea redeschiderii pentru a permite imunizarea mai multor persoane.
 
Toate zonele din Scoţia urmează să treacă la restricţiile de nivel zero Covid pe 28 iunie, astfel grupuri mai mari de persoane se pot aduna în cafenele, pub-uri şi restaurante, dar vor trebui să respecte distanţarea socială.
 
Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea în Marea Britanie a variantei Delta a coronavirusului, care a apărut iniţial în India, este „de mare îngrijorare.”
 
Cu aproximativ 60% mai contagioasă decât varianta Alpha care a apărut în Anglia, varianta Delta este acum dominantă în Regatul Unit, ţara din Europa cea mai afectată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.