Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunță: Lacul Colibița nu va fi golit!

Lacul Colibița nu va fi golit, așa cum s-a vehiculat în presă în ultima perioadă, anunță reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, care dau asigurări că acest lucru nu se va petrece prea curând. Mai mult, programul investițional 2016-2018 nu prevede proiecte care să vizeze barajul și acumularea Colibița.

lacul colibita

„Având în vedere informațiile vehiculate prin intermediul mass-media privind lucrările de la barajul Colibița, care ar implica golirea lacului de acumulare, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa face următoarele precizări:

La nivelul instituției noastre se află în stadiu de realizare studii privind mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud.

Lucrările studiate ar urma să vizeze două componente principale:

* Lucrări de punere în siguranță a barajului Colibița, care vor conține ansamblul lucrărilor de reabilitare a construcțiilor și a echipamentelor existente;

* Lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva inundațiilor, prin amenajarea râului Bistrița, până la confluența cu râul Șieu și a văii Bârgăului.

Pentru perioada imediat următoare, respectiv anii 2016 – 2018, nu există în programul investițional al instituției noastre implementarea unui proiect care să vizeze barajul și acumularea Colibița.

Chiar în situația în care s-ar promova un asemenea proiect, nu s-ar pune în pericol alimentarea cu apă brută a localităților din aval, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în baza Legii Apelor 107/1996, fiind responsabilă de managementul eficient în domeniul gospodăririi apelor şi conservarea ecosistemelor acvatice”, este comunicatul transmis joi de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, prin care se dezmint informațiile cu privire la golirea lacului de acumulare Colibița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.