Administrația digitală, în dezbatere la Cluj Innovation Days

Cluj Innovation Days 2016Specialiști români și străini dezbat la Cluj-Napoca, în 31 martie și 1 aprilie, perspectivele de dezvoltare ale administrației digitale, în cadrul celei de-a patra ediții a Cluj Innovation Days, forum regional organizat de Cluj IT Cluster. Printre vorbitorii invitați se numără ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan; primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc; managerul regional pentru Europa de Sud-Est al Cisco, Peter Hajdu; Peter Harrison, reprezentant IBM Europa Centrală și de Est; Cristian Maties, manager în cadrul Dell Software; șeful Departamentului de Digital Banking al Băncii Transilvania, Andrei Baican; directorul de Inovație și pentru Societatea Cunoașterii în cadrul municipalității din Barcelona, Eduard Martin Lineros. Vor prezenta studii de caz specialiști din partea Cisco, IBM, Dell Software, Xoomworks, Orange, Telekom, EIT Digital, Universitatea din Lund.

„Ne dorim ca în cele două zile de dezbateri să găsim soluții aplicabile atât la nivel local, cât și național. Putem învăța din experiența mediului public și privat, precum și din cercetările dezvoltate de universitarii invitați. La finalul forumului, vom avea o perspectivă mult mai largă asupra potențialului administrației digitale și asupra implicațiilor tot mai mari pe care digitalizarea le are asupra vieților noastre”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days.

Alături de administrația digitală și medicina digitală, cele două teme principale ale ediției din acest an a Cluj Innovation Days, organizatorii au pregătit și un eveniment special, destinat mediului de afaceri. Connecting the Dots îi aduce în fața managerilor și antreprenorilor pe Serhat Cicekoglu, partener în cadrul Anka Capital Management, cu experiență de peste 20 de ani în managementul inovației; Steve Jackson, COO al grupului Xoomworks, strateg de business cu experiență de 15 ani în pornirea, dezvoltarea și vânzarea companiilor; Codrin Scutaru, director adjunct al McGuireWoords Consulting, fost secretar de stat la Ministerului Muncii. Evenimentul urmărește inovarea în dezvoltarea afacerilor, iar principala temă de discuție este creșterea start-up-urilor și a afacerilor locale la nivel global.

Peste 400 de persoane sunt așteptate la ediția 2016 a Cluj Innovation Days – manageri din IT, medici, universitari, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri. Evenimentul se va desfășura la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, strada Gh. Marinescu nr. 23 (cu excepția „Connecting the Dots”, care va avea loc la Golden Tulip Cluj, str. Observatorului nr. 129). Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul evenimentului, www.clujinnovationdays.com/tickets/

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Ediția de anul trecut a fost dedicată inovării și transferului tehnologic în IT și alte domenii și a însemnat 472 de participanți, 40 de invitați români și străini și 28 de ore de prezentări, ateliere, discuții și relaționare.

Mai multe informații despre Cluj Innovation Days 2016: www.clujinnovationdays.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.