Adolescentă din Oradea, admisă la o facultate de la UBB Cluj cu media 10

O adolescentă în vârstă de 16 ani din Oradea a fost admisă cu nota maximă la Facultatea de Fizică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Ilinca Lianu este elevă în clasa a XI-B la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea (specializarea matematică-informatică bilingv) şi a participat la concursul de fizică „Augustin Maior” adresat elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a din ţară, la care premianţii au un loc garantat în facultate. Tânăra este pasionată încă din clasele primare de ştiinţele exacte, de matematică şi fizică în special, având numeroase participări şi la olimpiadele şcolare la aceste discipline, scrie Adevărul.

La concursul „Augustin Maior”, participanţii au avut de rezolvat două probleme şi un subiect de teorie, iar Ilinca a obţinut punctajul maxim, de 100, ceea ce i-a adus, în plus, şi un loc garantat ca studentă la UBB, la Facultatea de Fizică.

Adolescenta nu a decis încă ce carieră va urma, dar ştie că va avea uşi deschise spre învăţământ, cercetare, domeniul IT, sectorul medical sau industrial. „Odată ajunsă studentă, voi hotărî specializarea pe care o voi îmbrăţişa după terminarea facultăţii”, a precizat adolescenta, ţinând să le mulţumească tuturor profesorilor alături de care a învăţat fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.