Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucuresti

adrian nastase
Foto: AGERPRES ARHIVA / ALEX TUDOR

Adrian Năstase a fost exclus luni din avocatură pentru că a afectat imaginea profesiei după ce a fost condamnat pentru a doua oară la închisoare cu executare, conform unei decizii luate de Consiliul Baroului București.

„Adrian Năstase a fost exclus pe temeiul nedemnității profesionale, având în vedere că a suferit două condamnări cu detenție, cum bine știți, una de doi ani, pe care se consideră că a executat-o în urma eliberării condiționate, și cea de-a doua de patru ani, pusă în executare la Penitenciarul Rahova în momentul de față”, a explicat decanul Baroului, Ion Ilie-Iordăchescu.

Totodată, Consiliul a luat aceeași hotărâre în fostului senator Cătălin Voicu.

„Atât Adrian Năstase, cât și Cătălin Voicu au fost excluși din corpul de avocați al Baroului București, avându-se în vedere că nu a fost respectată demnitatea profesională ca avocat”, a declarat decanul BB, Ion Ilie-Iordăchescu, citat de Agerpres.

Decizia Baroului București poate fi atacată la Consiliul UNBR dacă cei doi vor intenționa să depună asemenea contestații, a precizat Iordăchescu.

El a explicat că, anul trecut, Baroul București nu a luat aceeași decizie în cazul lui Adrian Năstase întrucât s-a considerat că, în contextul primei condamnări, nu a afectat imaginea profesiei de avocat.

„Considerându-se că era prima condamnare și că nu ar fi avut legătură cu atribuțiile, competențele profesiei de avocat, acest consiliu a apreciat că nu trebuie exclus din profesia de avocat. Dar astăzi a discutat din altă perspectivă, creându-se o nouă conjunctură, cea de-a doua condamnare. Consiliul a fost nevoit să aprecieze că trebuie exclus din profesia de avocat”, a adăugat Iordăchescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.