Afacerea celui mai bogat român „l-a lăsat” fără 100 de milioane de dolari într-un an!

African Minerals, compania deţinută de Frank Timiş, a înregistrat o pierdere operaţională de 140 de milioane de dolari în primele şase luni ale acestui an.

Compania deţinută de românul Frank Timiş, care exploatează un zăcământ de fier din Sierra Leone, a înregistrat la data de 30 iunie pierderi operaţionale de 104,5 milioane de dolari, mai mult faţă de datele raportate cu un an în urmă, de 26,5 milioane de dolari. La sfârşitul anului 2011, pierderea operaţională înregistrată a fost de 41,4 milioane de dolari.

Cea mai mare parte din această pierdere, 86,9 milioane de dolari, se datorează costurilor de tranzacţie şi alte taxe profesionale pe care African Minerals a trebuit să le plătească în tranzacţia încheiată cu o companie chineză de stat, se arată în raportul financiar al companiei.

În vara anului trecut, Frank Timiş a vândut un sfert din proiectul minier din Sierra Leone către compania chineză de stat Shandong Iron & Steel Group, pentru suma de 1,5 miliarde de dolari. Tot la sfârşitul lui iunie, African Minerals a avut un flux de numerar de 1,165 miliarde dolari, din care 1,017 miliarde dolari au provenit din tranzacţia încheiată cu chinezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.