Află AICI 5 lucruri pe care le poți face pentru a te distra în CLUJ cu bani puțini

Vara încă nu a luat sfârșit și, cu toate că oricine și-ar dori să aibă parte de o vacanță cât mai lungă în locuri exotice, acest lucru nu este întotdeauna posibil. În cazul în care ești nevoit să petreci acasă restul anotimpului cald, încearcă să vezi jumătatea plină a paharului: te afli într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România! Oamenii care îl animă, străzile și obiectivele turistice îl transformă într-o locație unică, de care până și Chuck Norris a rămas impresionat. Chiar și în situația în care nu dispui de foarte mulți bani de cheltuit împreună cu prietenii, în Cluj se găsește întotdeauna ceva interesant de făcut la sfârșit de săptămână. 

5 recomandări pentru a te distra în Cluj fără a cheltui mulți bani

  • Fă un tur al orașului cu bicicleta

Trezește-ți prietenii dis-de-dimineață la sfârșit de săptămână, când străzile sunt mai puțin aglomerate, și mergeți la o plimbare de la un capăt la altul al orașului. Pentru a-l străbate în lung și-n lat, poți închiria o bicicletă cu o investiție minimă, în cazul în care nu deții una. Cu siguranță, știi deja că în Cluj există destule piste create special pentru amatorii celui mai ecologic mijloc de transport: cele din strada Dorobanților, Eroilor, Parcul Central și Piața Unirii sunt doar câteva exemple. Clădirile și străzile pline de culoare, văzute în timpul unei aventuri pe două roți, îți vor asigura cea mai relaxantă zi de weekend. 

  • Încearcă un joc de evadare

Propune-le prietenilor o aventură într-un escape room, de care Clujul nu duce lipsă, ținând cont că a fost printre primele orașe unde astfel de jocuri au început să se răspândească. Experiența reprezintă o adevărată provocare, care vă va garanta câteva momente de adrenalină, suficientă ca să vă deconecteze complet de la rutina zilnică. Dacă iubești puzzle-urile și problemele de logică, aceasta constituie metoda ideală de a te distra la sfârșit de săptămână sau la finalul unei zile de lucru. 

  • Nu rata magazinele cu haine second-hand

Da, ai citit bine. Magazinele de acest fel continuă să fie apreciate în Cluj, în special de către femeile care sunt în căutarea unor haine de calitate, la prețuri cât mai accesibile. În cazul în care nu le-ai încercat până acum, poți organiza o sesiune de shopping unică și inedită, mai ales dacă îți place să petreci timpul răscolind printr-o mulțime de articole vestimentare, pentru a le găsi pe cele potrivite ție. 

Ținând cont, însă, că ar fi de preferat să nu achiziționezi și încălțămintea de aici, este bine de știut că orice fată poate completa cu o pereche de Vans de damă ieftini un outfit original. Nu reprezintă un secret pentru nimeni faptul că nu sunt necesare investiții majore pentru o ținută confortabilă, care să te reprezinte. 

  • Plimbă-te cu prietenii în parc

Cu toate că, la prima vedere, această sugestie ar putea să pară cât se poate de banală, realitatea este că zonele verzi de recreere ale orașului îți vor asigura întotdeauna ocazia de a respira aer proaspăt și a petrece timp cu prietenii într-un spațiu plăcut, ferit de tumultul străzilor. Cine spune că nu vă puteți distra aici, stând la povești, mai ales în serile ceva mai răcoroase? Plimbă-te oricât de des poți în grădinile și parcurile din Cluj, care îți oferă mereu imagini superbe și un prilej de evadare din oraș. 

  • Vizitează vivariul

În cazul în care nu ai văzut deja acest loc fascinant, unic în România, o zi caldă de vară reprezintă ocazia perfectă pentru a admira cele mai rare reptile din lume. Astfel, vei afla mai multe despre cele aproximativ 60 de specii de animale pe care vivariul le adăpostește, vei înțelege mai bine cum se comportă în habitatul lor natural și te vor amuza încercările lor de a interacționa cu vizitatorii. Indiferent dacă ești sau nu pasionat de domeniu, acest spațiu îți va prezenta o realitate fascinantă, care poate întrerupe măcar pentru câteva ore rutina obișnuită, de zi cu zi.  

Prin urmare, chiar și atunci când dispui de un buget limitat, Clujul îți oferă nenumărate posibilități de a petrece timpul cu amicii și a te distra fără cheltuieli prea mari. Din acest motiv, nu ai nicio scuză pentru a nu profita din plin de ultima lună de vară!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.