Ai cumpărat cartea „Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar”, unul dintre liderii revoluției din ’89 de la Cluj? De unde o poți cumpăra?

Unul dintre liderii revoluției din 1989 de la Cluj-Napoca, actorul Călin Nemeș, un personaj aparte al boemiei clujene, are o carte dedicată. Aceasta se numește „Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar” și a fost scrisă de jurnalistul Tiberiu Fărcaș și lansată anul trecut de Editura Ecou Transilvan, pe 21 decembrie 2019, într-un moment special în centrul Clujului, în intersecția fostei Piața Libertății, actual Piața Unirii.

La lansare a participat și primarul Emil Boc, invitat de autor cu câteva ore înaintea la comemorarea de la Cimitirul Eroilor.

Foto: Vasile Manu

Volumul cărții poate fi găsit și pe site-ul online calinnemes.ro și în librăriile Bookstory, Humanitas și Cărturești.

Cartea spune povestea tragică a actorului Călin Nemeș, cel care a fost scânteia Revoluției din 1989 din Cluj-Napoca, rănit prin împușcare de Armată în Piața Libertății, în intersecția Continental, care apoi s-a sinucis în 1993.

Foto: Razvan Rotta

Cartea conține patru capitole si anexe, care refac istoria actorului, anii comuniști, istoria pe scurt a Revoluției clujene cu mărturiile celor implicați, amintiri ale prietenilor lui Nemeș și Lucian Matiș cu multe informații despre atmosfera de dinainte de 1989 din mediul cultural și boema clujeană, fotografii de arhivă din ziare și colecții foto, unele inedite, documente oficiale din procesele Revoluției, volumul fiind practic o istorie politică a Clujului în anii 1989-1993.

Cum a fost la lansarea de carte din 21 decembrie 2019:

Foto: Cristi Vescan / Inquam Photos
Foto: Cristi Vescan / Inquam Photos
Foto: Cristi Vescan / Inquam Photos
Foto: Cristi Vescan / Inquam Photos
Foto: Cristi Vescan / Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.