Ai nevoie de bani? Iată 4 situații când NU ar trebui să apelezi la un credit!

În ultimii ani, oferta de creditare a instituțiilor financiare a crescut în România, fiind din ce în ce mai ușor să obții un împrumut pentru nevoile tale personale. Chiar dacă un credit poate fi o soluție excelentă pentru a-ți rezolva anumite probleme de moment, îndatorarea aduce cu sine și anumite responsabilități și riscuri pe care trebuie să le cunoști și să ți le asumi. Din acest motiv, înainte de a semna orice contract, este important să-ți analizezi cu atenție necesitățile, să le prioritizezi și să încerci să vezi dacă anumite achiziții pe care dorești să le faci sunt urgente sau pot fi amânate.

Iată 4 situații când NU ar trebui să apelezi la un credit:

  1. Nu apela la un credit ca să menții un stil de viață pe care nu ți-l permiți

Mai multe studii de marketing au dezvăluit faptul că milenialii se ghidează în viață după principiul ”Trăiește clipa”, ceea ce îi determină să cheltuie mai mult decât să economisească. Ei preferă să-și asigure în prezent o existență extrem de confortabilă, fără să se gândească la cum se vor descurca în viitor.

Dacă TU vrei să ai o stabilitate financiară pe termen lung, încearcă să nu mai faci cheltuieli pe care nu le poți susține din venitul tău lunar. Bineînțeles că-ți poți permite uneori câte un răsfăț, însă nu exagera cu un stil de viață care îți depășește puterea monetară. Specialiștii recomandă să-ți formezi obiceiuri financiare sănătoase, revizuindu-ți bugetul și limitând achizițiile inutile. Doar așa vei reuși să pui bani deoparte și să-ți achiziționezi cu suma economisită gadgetul de ultimă generație pe care l-ai visat.

  1. Nu este momentul să faci un credit atunci când ești într-o stare emoțională vulnerabilă

Când emoțiile te copleșesc, este posibil să ajungi să iei decizii iraționale, de aceea nu te grăbi să-ți tratezi stările de depresie și plictiseala cu ședințe impulsive de cumpărături, care duc la epuizarea tuturor cardurilor de credit și la îndatorare excesivă. Nu lua nici un împrumut fără să cântărești bine toate opțiunile și să te gândești dacă acesta este absolut necesar. Ia o hotărâre doar după o analiză atentă și obiectivă a nevoilor tale.

  1. Nu aplica pentru un credit pe care nu știi dacă îl poți returna

Atunci când ai o cheltuială neprevăzută, o urgență medicală sau dacă vrei să mergi într-o vacanță de neuitat și ai nevoie de bani până la următorul salariu, poți apela la un credit rapid fără acte însă, înainte de a te îndatora, asigură-te că poți plăti obligația fără probleme la termenul stabilit în contract. În caz contrar, va trebui să plătești penalități de întârziere.

  1. Nu accesa un credit fără să știi câți bani trebuie să dai înapoi

Înainte de a lua decizia să apelezi la un împrumut, este extrem de important să te informezi corect despre condițiile de acordare, dobânzile practicate de instituția financiară și ratele pe care trebuie să le plătești. După o analiză serioasă a tuturor acestor aspecte, fă-ți un calcul rapid și vezi ce fel de credit te avantajează, unul pe termen scurt sau lung.   

Așadar, creditul este un instrument financiar util, care îți poate face viața mai bună. Cu toate acestea, el funcționează în mod eficient doar dacă ratele sunt plătite la timp și suma datorată este returnată la data scadentă. Învață să-ți gestionezi corect finanțele și te vei bucura pe deplin de recompensele pe care le vei obține de la un împrumut.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.