Ai o canapea nouă? Află AICI cum să o protejezi de pete!

Achiziționarea unei canapele de bună calitate este una dintre investițiile cele mai importante pe care le vei face. Fiind un loc în care prietenii și familia se adună, este aproape inevitabil să nu se producă un accident la un moment dat. Dacă ai copii sau deții un animal de companie, șansele apariției unei pete inestetice tocmai s-au dublat, dacă nu chiar triplat.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la oaspeți sau să îți acoperi cu o folie de plastic canapeaua. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja mobila prețioasă și a păstra tapițeria curată.

EVITĂ SPĂLAREA! 

Nu lăsa pe finalul petrecerii tale curățarea petelor de suc sau de vin. Cu cât acționezi mai repede, cu atât murdăria va avea mai puține șanse să se infiltreze în material. Îndepărtează cu ușurință orice lichid sau aliment care este la suprafața țesăturii. 

Pentru petele comune: amestecă o cantitate mică de săpun cu apă caldă și aplică pe zona afectată, apoi usucă cu un prosop curat. Pata ar trebui să se îndepărteze ușor, însă nu insista foarte mult în același loc Cu un uscător de păr, asigură-te apoi că nu rămân urme de apă pe material. 

Pentru petele uleioase: urmează aceiași pași de mai sus și aplică o soluție specială pentru curățarea mobilei, apoi lasă substanța să acționeze câteva minute; cu cât ai aplicat mai rapid, cu atât vei avea mai multe șanse ca pata să dispară.

ALEGE ȚESĂTURA POTRIVITĂ 

În alegerea canapelei tale, ia în considerare materialul cu un conținut mai mare de fibre artificiale, pentru că, spre deosebire de cele naturale, acestea nu se vor păta așa de ușor. Există multe astfel de piese de mobilier îmbrăcate cu țesături de calitate, disponibile printr-un simplu click pe link, într-o multitudine de texturi, modele și culori. 

DAR PIELEA?

Chiar dacă pielea este atractivă, trebuie să fii pregătit să ai grijă de ea. Este indicat să te gândești bine dacă este o alegere practică pentru familia ta, fiindcă nu orice astfel de material este rezistent. În cazul în care decizia este deja luată, ferește-ți canapeaua de orice ar putea provoca zgârieturi. Mai mult de atât, este recomandat să folosești lunar o soluție de întreținere, pentru a menține luciul. 

FOLOSEȘTE UN PROTECTOR ÎMPOTRIVA PETELOR 

Indiferent dacă alegi materialul textil sau pielea, folosirea unui soluții împotriva petelor este una dintre cele mai bune metode prin care îți poți proteja canapeaua de murdărie. Astfel, chiar dacă se întâmplă un accident și verși ceva pe ea, lichidul nu intră imediat în țesătură.

SCHIMBĂ-ȚI OBICEIURILE 

Consumul de alimente sau de băuturi pe canapea poate fi comod, însă uneori duce la întâmplări neplăcute. Gândește-te la achiziționarea unei măsuțe de cafea unde îți poți așeza toate gustările atunci când te uiți la TV, iar dacă ai un cățel sau o pisică, le poți pune o pernă de dormit, pentru a evita ca ghearele lor să agațe țesătura.  

Acestea fiind spuse, o investiție trebuie protejată și asta presupune eforturi constante, așa că nu te descuraja – există soluții pentru orice fel de problemă, chiar și atunci când este vorba de canapele!

Sursă: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.