6 tipuri unice de noduri de cravată cu care vei impresiona

Pentru un bărbat stilat, costumul este o piesă centrală în șifonierul său. Ținutele business sau de tip black tie impun o bună cunoaștere a nodurilor de la cravată. În funcție de eveniment, poți opta pentru modele mai mult sau mai puțin complexe, cu un grad de dificultate mediu, dar care vor garanta o apariție demnă de Hollywood.

Este adevărat că ai nevoie de multe repetiții pentru a face un nod de cravată bun, dar majoritatea sunt mai ușoare decât te aștepți. 

Iată câteva dintre cele mai populare noduri de cravată cu care vei impresiona:

1. NODUL TRINITY

Numit așa datorită celor trei secțiuni vizibile din fața nodului, unii oameni îl asociază cu logo-ul Google Drive. Sunt doar câțiva pași pentru a-l realiza, așa că este perfect dacă te grăbești. În funcție de nevoie, se poate lega mai strâns sau mai lejer, iar mătasea este un material recomandat în acest caz. Dacă nu ai un astfel de accesoriu, poți alege unul dintre modelele de cravate de la Gama.ro, special realizate pentru toate tipurile de noduri. 

2. NODUL LINWOOD TAURUS

Faldurile și buclele care trebuie să iasă în evidență sunt atipice față de nodurile clasice, iar asta ridică gradul de dificultate. Curba formată de material trebuie să fie lejeră, ca să poată avea efectul dorit. Cravatele cu modele în carouri sunt ideale, iar evenimentele de tip business sau chiar casual se potrivesc cu acest stil. 

3. NODUL ELDREDGE

Cele cinci șuvițe suprapuse sunt, cu adevărat, un fashion statement ce poate fi realizat cu orice tip de cravată. Cu siguranță, nodul Eldredge este cel mai complex din această listă, dar nu este așa de dificil pe cât pare. Pentru că are un aspect nobil, se potrivește cu un material prețios. 

4. NODUL ONASSIS

Frumusețea nodului Onassis este dată de simplitatea sa, iar dacă ești un fan al esteticii minimaliste, acesta este ideal pentru tine. Este foarte ușor de legat, deoarece nu prezintă o parte vizibilă, fiind potrivit pentru orice fel de eveniment. O cravată cu un design texturat și ornamentat este recomandată, deoarece va ieși în evidență într-un mod plăcut. 

5. NODUL TRANDAFIR

Similar cu nodul Eldredge, acesta prezintă falduri pe o singură parte, imitând bulbul trandafirului. Asemănarea sa cu o floare îl recomandă pentru un eveniment romantic elegant, precum o întâlnire cu totul specială sau o nuntă. Bineînțeles, culorile roșu, roz, portocaliu sau violet sunt recomandate pentru un efect cu totul fermecător.

6. NODUL BOUTONNIERE

Dacă ești în căutarea unei provocări, un nod care merită efortul este Boutonniere. La fel de interesant ca cel Eldredge, dar dus la un alt nivel – are mai multe diagonale și este o opțiune excelentă, ce merită efortul. O culoare puternică se va remarca mai ușor, datorită faptului că partea legată, de la baza gâtului, va fi mai proeminentă.

Acestea fiind spuse, iată doar câteva dintre cele mai bune noduri pe care le poți alege pentru  ținuta ta. Cravata este o parte esențială pentru orice eveniment, iar pe lângă culoare și material, felul în care o aranjezi  va garanta o apariție de succes!

Sursă: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.