Airsoft-ul – cea mai nouă formă de divertisment și relaxare între prieteni

Una dintre cele mai în vogă activități de divertisment și petrecere a timpului liber între prieteni a devenit airsoft-ul, o activitate sportivă tot mai apreciată în rândul tinerilor și care a devenit un hobby distractiv și sănătos pentru mulți pasionați datorită mișcării depuse în timpul unui meci și faptului că îți antrenează organismul să rămână în formă.

În ultimii 2 ani a început să explodeze și la noi acest fenomen al airsoft-ului, iar tot mai mulți tineri au început să investească sume importante de bani în echipamente, arme, pistoale, muniție și fel de fel de accesorii și echipamente de care are nevoie orice jucător pentru a putea juca. S-au format grupuri și echipe pe cartiere, orașe, județe și au început să se de-a bătălii aprige pe câmpuri, prin păduri sau prin clădiri dezafectate. Se fac strategii ca-n armată, se joacă cu determinare și multă pasiune, iar fiecare jucător își dorește cu ardoare ca echipa lui să câștige. În orice joc de airsoft trebuie să primeze fair play-ul! 

Pentru cei care probabil nu cunosc noțiunile de bază despre airsoft, le explicăm pe scurt ce înseamnă această nouă activitate tot mai la modă.

Airsoft-ul este un joc cu tentă militară, de strategie, desfășurat într-un cadru organizat și care simulează, utilizând replici ale armelor adevărate capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni, o luptă între două echipe. Jocul se bazează pe fairplay și prietenie în primul rând, iar orice jucător în momentul când este lovit trebuie să confirme că aceasta a fost validă. Bilele din plastic nu lasă urme pe corp

Pentru a putea desfășura acest joc ai nevoie de un echipament minim pentru a putea practica acest sport, o replică de airsoft, ochelari de protecție, o mască specială, parte a corpului extrem de sensibilă unde există posibilitatea de vătămare gravă.

Desfășurarea unui joc presupune un cadru organizat, într-o pădure și într-o zonă ferită de public, precum și un grup de minim 2 indivizi echipați corespunzător care doresc să simuleze un conflict. Locatia va trebui să fie special amenajată pe un spațiu privat deoarece legea interzice afișarea și exploatarea replicilor în spații publice.

În ultimii ani, la nivel național au început să apară zeci de cluburi și grupuri de airsoft care practică acest sport într-un cadru organizat și în scop recreativ ca activitate hobby. Jocurile au reguli stricte de siguranță obligatorii și sunt luate măsuri de precuație pentru evitarea posibilelor accidente.

Achiziționarea echipamentelor și replicilor se poate face foarte simplu din magazine specializate, atât online cât si offline, în ultimii ani apărând tot felul de unități de comercializare dedicate acestui sport, cum este și cazul airsoft6 – unul dintre cele mai cunoscute portaluri și magazine online din domeniu, unde găsiți replici și echipamente la prețuri accesibile și de calitate.

Cei de la Airsoft6 dețin și un canal de youtube dedicat acestui sport, unde oferă sfaturi, idei și testează replici pentru cei interesați, fie că sunt începători sau avansați – canalul poate fi văzut aici.

De asemenea, aceștia oferă și servicii profesionale de reparație, upgrade și personalizare pentru replicile de airsoft, având cea mai bună echipă tehnică din România. Datorită personalului cu experiență la toate capitolele în acest sport au dus la renumele de „magazinul specialiștilor in airsoft”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.